Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!

Ha vigyázunk fogainkra, egy másik fontos dologra is vigyázunk – A MOSOLYUNKRA. Az evéshez, iváshoz és a beszédhez is egészséges fogakra van szükségünk.

Ki van leginkább kitéve a fogszuvasodás veszélyének?

  • Azok az emberek, főként gyerekek, akik gyakran fogyasztanak étkezések között cukrot és keményítőt tartalmazó ételeket és italokat
  • Azok, akik nem tisztítják megfelelően vagy elég gyakran fogaikat fluoridos fogkrémmel
  • Szájszárazságban szenvedő emberek bármely életkorban. A nyál hiánya hajlamos növelni a fogszuvasodás kockázatát
  • Fogszabályzót vagy műfogsort viselők, amennyiben nem tisztítják megfelelően a körülöttük lévő felületeket.

Néhány tipp az egészséges mosoly megőrzésére.

Gondos szájhigiénia

Naponta kétszer mossunk fogat fluoridos fogkrémmel. A fluor segít megóvni fogainkat a fogszuvasodástól. A fogak szuvasodása akkor indul meg, amikor a szájban lévő baktériumok plakksavat képeznek, amely kioldja a fogak kemény zománcrétegét alkotó ásványi anyagokat. Fogmosáskor ügyeljünk arra, hogy alaposan megtisztítsuk fogaink teljes felszínét. Ide tartoznak a belső, a külső és a rágófelületek. A fogak közötti rések kitisztítása is fontos. A fogmosás segít megakadályozni a lepedék-lerakódás által okozott fogínybetegség kialakulását. A beteg íny begyulladhat, és fogmosáskor ínyvérzés fordulhat elő. Néhány napos alapos tisztítással ezt meg lehet állítani. A fogselyem napi egyszeri használata segít az íny és a fogak egészségének megőrzésében. Ha a vérzés nem múlik el, keressük fel fogorvosunkat. Az elhasználódottnak látszó fogkefét azonnal cseréljük újra.

Étkezés után rágjunk el egy cukormentes ORBIT® rágógumit

A cukormentes rágógumik – például az ORBIT® – étkezés és nassolás utáni használata akár 40%-kal is segíthet csökkentheti a fogszuvasodás kockázatát. Az ORBIT rágása serkenti a nyálképződést. A nyál semlegesíti a plakksavakat, s ezzel segít a szájüreg pH-szintjének egyensúlyát helyreállítani. Segít pótolni az elveszített ásványi anyagokat és megvédeni a fogakat az eróziótól. A fogak gondozásának élvezetes módja, amely akkor is biztosítja a jó szájápolási gyakorlatot, amikor a fogmosás nem jöhet szóba.

A kiegyensúlyozott étrend fontossága

A cukros, savas ételek gyakori fogyasztása szuvasodáshoz és fogerózióhoz vezethet. A baktériumok a szájban lévő ételmaradékok lebontásával lepedéket képeznek, a lepedék pedig savtámadásokat hajt végre. A sav étkezés után akár két órán keresztül is támadásnak teheti ki a fogakat. A cukrot tartalmazó ételek és italok visszafogása és a kiegyensúlyozott étrend egészségünk és fogaink védelme szempontjából egyaránt fontos.

Professzionális gondozás

A rendszeres ellenőrzések segítenek az egészséget sugárzó mosoly megőrzésében. A fogorvos vagy higiénikus felfedezi a bajt, és azt is ellenőrzi, hogy mennyire alaposan ápoljuk fogainkat és ínyünket.

Egyél igyál rágózz!

Üdvözlünk az Orbit oldalán!

Kérünk, add meg a születési dátumodat, hogy tovább léphess. Felelős gyártóként ellenőriznünk kell az életkorodat, hogy garantálni tudjuk márkáink felelős reklámozásról szóló vállalásunkat.

év hónap nap