Miből készül a rágógumi?

Miből készül a rágógumi?

A Wrigley-rágógumikban felhasznált összetevőket alapos vizsgálatoknak vetik alá annak biztosítására, hogy minőségük megfeleljen minden lokális és nemzetközi élelmiszer-ipari szabályozásnak.

Rágógumialap

A rágógumiban a „rághatóságot” a gumialap biztosítja, amely egyenletesen lágy állagúvá köti össze az összetevőket. A Wrigley cég szintetikus rágógumialapok segítségével alakítja ki a sűrű és szilárd alapot, amely szavatolja a hosszan tartó ízt, a jobb állagot és a kevésbé ragadós felületet.

Édesítés

A Wrigley cukorral édesített rágógumijainak készítéséhez a legfinomabb nádcukrot, répacukrot és keményítőszörpöt használják fel.
A Wrigley cukormentes termékeiben – illetve ízfokozóként néhány más cukros termékben is – többféle intenzív édesítőszert használnak. Ezek a mesterséges édesítőszerek hosszan tartó, kalóriamentes ízt biztosítanak, és nem okoznak fogszuvasodást.

Lágyító- és tömegnövelő szerek

A glicerin és más növényiolaj-termékek lágyan tartják a rágógumit azáltal, hogy biztosítják a megfelelő nedvességszint fenntartását a Wrigley termékeiben. A mannit és a szorbit a termék megfelelő sűrűségét szavatolják.

Ízesítőszerek és színezékek

A legnépszerűbb rágógumiízt a menta növény adja. A Wrigley-rágógumik menta ízesítését az Egyesült Államok farmjain termelt menta növényekből nyerik ki. A növények betakarítás után desztillációs folyamaton mennek keresztül, amelyek során kivonják a Wrigley-márkák ízesítésére használt olajokat. Más Wrigley-termékek ízesítéséhez különféle gyümölcs- és fűszereszenciákat használnak. A különböző ízeket színezékekkel különböztetik meg egymástól.

Tartósítószerek

A Wrigley-termékek tartós frissességét csekély mennyiségű tartósítószer hozzáadásával biztosítják.

Egyél igyál rágózz!

Üdvözlünk az Orbit oldalán!

Kérünk, add meg a születési dátumodat, hogy tovább léphess. Felelős gyártóként ellenőriznünk kell az életkorodat, hogy garantálni tudjuk márkáink felelős reklámozásról szóló vállalásunkat.

év hónap nap